Katarzyna Jannasz
Kategoria:

INFORMACJA

Od stycznia 2023 r. zmieniają się stawki za korzystanie z wyżywienia w stołówce szkolnej:

STAWKA ŻYWIENIOWA WYNOSI

  •   6,00 zł – uczniowie szkoły podstawowej
  • 12,00 zł – przedszkolaki z oddziałów przedszkolnych

NUMER RACHUNKU BANKOWEGO I TERMIN PŁATNOŚCI

Płatności dokonujemy na poniższy numer rachunku bankowego:
95 9226 0005 0024 4616 2000 0010 /Bank Spółdzielczy/
(w tytule płatności należy wpisać: Płatność za obiady za miesiąc……, imię i nazwisko ucznia, klasę).

Opłatę dokonujemy z DOŁU, tzn. do dnia 10 następnego miesiąca po miesiącu żywionym

Rodzice zobowiązani są do terminowego uiszczania opłat za obiady.

Z tytułu nieterminowego uiszczania opłat za korzystanie z posiłków w stołówce szkolnej pobierane są odsetki ustawowe od dnia następnego po dniu upływu terminu płatności.

W przypadku niedokonania płatności we wskazanym terminie dziecko zostanie wypisane z listy korzystających ze stołówki szkolnej

REZYGNACJA Z OBIADÓW

Całkowitą rezygnację dziecka z obiadów należy zgłosić w terminie poprzedzającym nowy miesiąc rozliczeniowy.

ZGŁOSZENIE NIEOBECNOŚCI W PRZYPADKU CHOROBY

Nieobecność dziecka na obiedzie można zgłaszać intendentowi szkoły bezpośrednio (pokój nr 8) lub pod numerem telefonu 25-758-21-22 wew. 115 do godziny 15:30 w dniu poprzedzającym nieobecność, a w szczególnych przypadkach do godz. 9:00 tego samego dnia.

Tylko zgłoszona wcześniej nieobecność dziecka będzie uwzględniana przy płatności.

 

ZAPISY NA OBIADY NA ROK SZKOLNY 2023/2024

Zapisy uczniów klas I – VIII na rok szkolny 2023/2024 odbywają się do dnia 5 września 2023r.
Rodzice (opiekunowie prawni) uczniów klas I – VIII  do dnia 5 września 2023r. wypełniają Kartę zgłoszenia na obiady
Rodzice dzieci z oddziałów przedszkolnych do dnia 5 września 2023r. wypełniają oświadczenia w sprawie wyżywienia

KARTA ZGŁOSZENIA
  OŚWIADCZENIE
uczniowie   oddzia przedszkolny

Wypełnioną kartę / oświadczenie należy złożyć u intendenta (pokój nr 8)

p. Eliza Kurowska
Kategoria:

Lista 14 alergenów występujących w żywności:
1. gluten
2. skorupiaki i produkty pochodne
3. jaja i produkty pochodne
4. ryby i produkty pochodne
5. orzeszki ziemne, arachidowe i produkty pochodne
6. soja i produkty sojowe
7. mleko i produkty pochodne (z laktozą włącznie)
8. orzechy (pozostałe) i produkty pochodne
9. seler i produkty pochodne
10. gorczyca (w tym musztarda)
11. sezam i produkty pochodne
12. dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu powyżej 10mg/l w przeliczeniu na SO2
13. łubin i produkty pochodne
14. mięczaki i produkty pochodne
(Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE Nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.)

p. Katarzyna Jannasz
Kategoria:
Opłaty  Alergeny

 

Stawka żywieniowa w roku szkolnym 2022/2023

*Informujemy, że stawka żywieniowa od 02.01.2023r. będzie wynosić: szkoła - 6,00zł,  zerówka: 12,00zł Termin płatności do 10 każdego miesiąca.

*Zgłoszenie nieobecności dziecka w szkole następuje w dniu poprzedzającym jego nieobecność lub  wyjątkowo do godz. 9:00 dnia bieżącego (obejmującego nieobecność) przez Rodzica/ Prawnego Opiekuna bezpośrednio u intendenta w godzinach urzędowania bądź pod nr tel. 025-758-21-22 w.115. lub w aplikacji VULCAN

 

JADŁOSPIS DLA SZKOŁY - OBIADY

                                                                           

 Poniedziałek 13.05.2024r.

             Zupa kalafiorowa (1,7,9*), spaghetti z mięsem mielonym (1,3*), sok, mandarynka

 -

-

-

 

Piątek 17.05.2024r. 

Zupa buraczkowa (1,7,9*), makaron z serem i wiśniami (1,3,7*), soczek owocowy

Jadłospis dla zerówek 10-godzinnych

Poniedziałek  13.05.2024r.

Śniadanie:      chleb baltonowski z masłem (1,3,7*), polędwica drobiowa, sałata, pomidor, kakao (7*)

Obiad: Zupa kalafiorowa (1,7,9*), spaghetti z mięsem mielonym (1,3*) i dodatkiem sera żółtego (1,3*), sok, mandarynka

Podwieczorek      chleb alpejski z masłem (1,3,7*), szynka wiejska, papryka, herbata z cytryną, jabłko

Wtorek  14.05.2024r.

Śniadanie:      płatki kukurydziane na mleku (7*), bułka wrocławska z masłem (1,3,7*), szynka wp, sałata, papryka, herbata z cytryną

obiad:  Zupa ogórkowa (1,3,7*), pierogi z serem (1,3*), soczek

Podwieczorek      jogurt owocowy (7*), herbatniki

 

Środa  15.05.2024r.

Śniadanie:      bułka sznytka (1,3,7*), ser biały, dżem/miód, kakao (7*)

obiad:  Zupa ryżanka (1,7,9*) , kotlet z piersi kurczaka (1,3*), ziemniaki, surówka z marchewki, pora i jabłka (7*), sok

Podwieczorek      chleb graham z masłem (1,3,7*), szynka drobiowa, sałata, pomidor, herbata z cytryną

        

Czwartek 16.05.2024r.

Śniadanie:      chleb baltonowski z masłem, schab pieczony, sałata, ogórek,  kakao(7*)

obiad:  Zupa fasolowa (1,3,9*), schab w sosie (1*), ziemniaki, ogórek małosolny, sok

Podwieczorek      baton zbożowy, jabłko


Piątek 17.05.2024r.

Śniadanie:      chleb baltonowski z masłem (1,3,7*), ser żółty (7*),sałata, pomidor, herbata

obiad:  Zupa buraczkowa (1,7,9*), makaron z serem i wiśniami (1,3,7*), soczek owocowy

Podwieczorek    ciasto drożdżowe, herbata owocowa

 

 

Jadłospis może ulec niewielkim zmianom.
*numery oznaczają alergeny występujące w potrawach (patrz wykaz alergenów).